top of page

Besøke Nürburgring - reisetips

Legendariske Nürburgring er verdt et besøk for alle som er lidenskapelig opptatt av bil og motorsport.

For de som ikke har opplevd det enda så er Nurburgring en berømt racerbane i Tyskland, som ligger i Eifel-fjellene. Banen ble først åpnet i 1927, og den originale banen var nesten 28 kilometer lang. Siden den gang har banen blitt oppgradert og endret flere ganger, og den moderne versjonen er 20,8 kilometer lang.


Nurburgring har blitt brukt til en rekke motorsportarrangementer, inkludert Formel 1, 24-timers løp og MotoGP. Banen er kjent for å være krevende og farlig.


I tillegg til racing, tilbyr Nurburgring også en rekke andre aktiviteter, som et racingmuseum, en kartingbane og en klatrevegg. Banen er også åpen for publikum å kjøre på, men dette er kun tillatt på bestemte dager.


KNA Hedmark / KNA Trackday har i flere år reist ned for å følge løp i den tyske langdistanse serien Her har flere nordmenn konkurrert. Møller motorsport kjører i klassen for TCR biler og Christian Krognes fra Hamar kjører i GT3 klassen i disse løpene. Løpene går fra mars til oktober/november.


REISTIPS


Fly til enten Düsseldorf eller Frankfurt og lei en bil derfra. Det er ganske rimelig å leie bil hvis du går for "folkevarianten". Det er ca to timers kjøring til ringen fra flyplassen. Alle hotellene har egen parkering.


Vi har bodd på ulike hoteller og kan anbefale Dorint som har egne rom med terrasse og utsikt til Gand Prix banen. Hvis du ønsker en mer rolig hotel er hotel Zur Burg eller Tiergarten gode alternativ. Sistnevnte har en legendarisk restaurant som heter Pistenklause. Dette er stedet for å en sosial aften. Her har KNA Hedmark satt evige sporTrackday


Søndager er ofte banen åpen for de som ønsker å prøve sin egen bil eller sitte på en av firmaene som tilbyr det. Ringtaxi er et begrep som brukes om sistnevnte. Dersom du ønsker å kjøre din egen bil (ikke leiebil) eller leie en racing bil er det flere som tilbyr dette. Vær oppmerksom på at det ofte meget høye egenandeler på biler som er leid til formålet.


Vi har ofte leid en VW Scirocco cup eller VW GTI som er satt for banekjøring. Disse er ikke så dyre å leie hvis man går sammen flere. Det er en fordel å ha kjørt på bane tidligere da det er mange som kjører fort og risikoen er derfor høy. Hjelm for du leid på banen.


Dersom dette er aktuelt må du anskaffe et kort hvor du fyller på med runde kreditt, akkurat som et heiskort. Her registrerer du også fører og registreringsnummer på bilen. Kortet brukes i automat ved utkjøring på banen.


På banen er det viktig å holde seg til høyre hvis det kommer trafikk bakfra. Det gjør det som hovedregel alltid. Forbikjøring skjer på venstre side.


Da er det bare å starte planlegging. Hvis du lurer på noe så kan du sende oss en e-post så svarer vi så fort som mulig. God tur!
399 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Medlemsskap = fellesskap

Er du en bilentusiast i Innlandet som søker etter et unikt fellesskap, adrenalinrush og muligheten til å utforske bilhobbyen din? Da er KNA Hedmark stedet for deg! Her er fem overbevisende grunner til

Comments


bottom of page