top of page

Porsche Carrera og Panamera - hva er historien bak disse navnene
Porsche er kjent for å lage noen av de mest ikoniske og ettertraktede sportsbilene i verden, men også for å gi dem noen interessante navn. Carrera og Panamera er et eksempel på et navn som kanskje ikke gir så mye mening ved første øyekast, men som har en dyp historie og betydning bak seg.


Panamera er navnet på Porsches flaggskipmodell, en fire-dørs sedan som kombinerer luksus og ytelse

Carrera er et spansk ord som betyr "løp" eller "konkurranse". Det er også navnet på en berømt motorsportserie som Porsche har vært involvert i siden 1950-tallet: Carrera Panamericana. Dette var et farlig og utfordrende veirace som gikk gjennom Mexico, fra grensen til USA i nord til Guatemala i sør. Porsche deltok med sin 550 Spyder, en lett og rask roadster som vant sin klasse flere ganger. Carrera-navnet ble derfor synonymt med Porsches racingarv og prestisje.
Flere andre merker slik som Mercedes deltok iøpene. Her med en Mercedes-Benz 300SL W194
Panamera er et sammensatt ord som består av to deler: Panamericana og era. Panamericana viser tilbake til Carrera Panamericana, som var inspirasjonen for bilens design og ytelse. Era betyr "epoke" eller "tidsperiode" på spansk, og antyder at Panamera er en bil som markerer et nytt kapittel i Porsches historie. Panamera er nemlig den første fire-dørs sedanen som Porsche har laget, og den representerte en ny retning for merket mot mer allsidige og familievennlige biler.


Carrera og Panamera er altså navn som hedrer Porsches fortid, men også peker mot fremtiden. Det er et navn som uttrykker bilens karakter: en luksuriøs, kraftig og elegant sedan som kan konkurrere med de beste i verden.


Porsche hedrer i disse dager det historiske løpet med jubileumsmodel, Porsche 718 GT4 RS Carrera Panamericana Special, og en liveblogg fra den opprinnelige løypa.16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Medlemsskap = fellesskap

Er du en bilentusiast i Innlandet som søker etter et unikt fellesskap, adrenalinrush og muligheten til å utforske bilhobbyen din? Da er KNA Hedmark stedet for deg! Her er fem overbevisende grunner til

Comentários


bottom of page